Case Zodiac en PF Concept

Next level catologi

In een snel digitaliserende wereld, waar groothandels voornamelijk via webshops opereren, blijft de waarde van offline communicatie essentieel. Dit besef leidt tot strategische keuzes, zoals bij groothandels Zodiac en PF Concept. Zij ontwikkelen nog steeds fysieke catalogi. Maar hoe zet je een database vol producten en informatie om naar een strak vormgegeven en gedrukte catalogus, zelfs in meerdere talen? Hier komt EMP Brandkeepers in actie. Hieronder lees je meer over onze aanpak. 

Diensten
Printmanagement, Design en DTP

 

Branche
Promotie & motoraccessoires

 

Van online naar offline – That's how we work!

Een goede lay-out is leidend voor een succesvolle implementatie van alle online data. Onze inhouse studio presenteert vooraf meerdere creatieve voorstellen, vervolgens wordt vanuit deze ontwerpen de catalogus opgemaakt.  

Alle online data uit de webshop wordt voorzien van unieke XML-opmaakinstructies. Door middel van InDesign plug-ins wordt de lay-out automatisch per pagina gevuld. Onze DTP-Studio zorgt voor de fijn afstemming.  

Maar we deden meer dan alleen ontwerpen en vullen van catalogi. We regelden ook de inkoop, productbegeleiding, projectmanagement en de uiteindelijke levering van de catalogi. EMP Brandkeepers ontzorgt van A tot Z. 

 

“Wij worden ontzorgt vanaf het moment van specificeren tot aan het moment dat de ze hier zijn afgeleverd. Ook de kennis die wij nu in huis hebben gehaald en de open communicatie vind ik erg fijn. EMP Brandkeepers is probleemoplossend, er is niks te gek of te moeilijk.”

Sandra Hoepel
Senior Buyer, Keune
Logo Keune

“Ik ervaar de samenwerking als heel prettig. Ten eerste zijn ze erg proactief en lopen ze op de zaken vooruit. Niets blijft onopgemerkt. Daarnaast is Robert ook een heel prettig persoon om mee samen te werken, zelfs het onmogelijke regelt hij.”

Lindsay Kievits
Marketeer, Zelfstroom
Logo Zelfstoom

“Door werk uit handen te nemen, omdat ze projectleider zijn van alle poststukken. Wij vragen en EMP Brandkeepers regelt de rest. Wij hebben niet altijd de kennis in huis, maar dankzij EMP Brandkeepers nu wel.”

Aline van Rossum
Campaign Lead, De Wijnbeurs
Logo de Wijnbeurs
Zodiac Case
Voorkant Zodiac catalogus

Het resultaat: meer met minder

  • Gemiddeld 50% afname van het DTP-proces 
  • Een foutloze integratie vanuit de database 
  • Eenvoudige ‘proofing’ van de drukbestanden 
  • Kostenbesparing door automatisering, ongeacht het aantal talen 
Catalogus Zodiac

Meet the team

Aan dit project hebben meegewerkt:

Edwin EMP Brandkeepers

Edwin Jonkman
“EMP Brandkeepers staat voor vakmanschap en enthousiasme”

Inno EMP Brandkeepers

Inno van den Heuvel
Elk probleem is de kans voor een creatieve oplossing

Nienke EMP Brandkeepers

Nienke Beverloo
Creativiteit kent geen grenzen

Petra EMP Brandkeepers

Petra de Haar
“Zoeken naar de creatieve grenzen binnen een corporate identity, die uitdaging ga ik graag aan!”