Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij EMP Brandkeepers streven we niet alleen naar kwaliteit en scherpe tarieven, maar ook naar een maatschappelijk verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering. Niet alleen streven we intern bij EMP Brandkeepers deze doelen na, maar selecteren wij onze leveranciers ook op vergelijkbare maatschappelijke betrokkenheid.

De kernwaarden binnen ons maatschappelijk verantwoord beleid zijn de volgende: eerlijk zakendoen, milieu en duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. We kijken ernaar uit om samen te werken aan jouw projecten en doelen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen! 

Eerlijk zaken doen

 • Letten op integriteit 
 • Bewaken van vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens 
 • Naleven van (inter)nationale wetten en regelgeving 

Bij EMP Brandkeepers handelen we oprecht en respectvol in onze interacties met zowel klanten als leveranciers. Transparantie is voor ons essentieel in elke relatie die we aangaan. Vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens worden bij ons met de grootste zorg behandeld. Als onafhankelijke organisatie aanvaarden we geen geschenken die de normen van de grafische industrie overschrijden, of ze nu van leveranciers, klanten of anderen komen. We beschouwen onszelf als een onderdeel van de samenleving en ondersteunen daarom verschillende maatschappelijk verantwoorde doelen, we tonen hierin graag onze betrokkenheid. 

Milieu en duurzaamheid

 • Zorgvuldige selectie van onze leveranciers 
 • Certificering van leveranciers 
 • Letten op het energieverbruik en maken gebruik van groene stroom 
 • Duurzame materiaalkeuze 
 • Naleven van betreffende wetten en regelgeving 

Wij houden ons bezig met duurzaamheid in het drukwerkproces. We houden rekening met de samenstelling, herkomst en productiemethode van het papier, de inkten en de vernissen. In onze eigen kantooromgeving maken we gebruik van groene stroom. We hanteren strenge criteria bij het selecteren en controleren van onze leveranciers op het gebied van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook stellen we hoge eisen aan onze transporteurs en logistieke partners. Elk jaar vragen we onze leveranciers om een schriftelijk verslag van hun milieu- en MVO-beleid. We geven de voorkeur aan leveranciers met FSC-, Ecolabel- en ISO-certificering, die zich inzetten voor het verminderen van CO2-uitstoot.  

Ten aanzien van ons eigen kantoor hanteren we de volgende beleidsregels: elektriciteit op basis van duurzaam opgewekte stroom, gas op basis van biomassa, leaseauto’s die bij voorkeur elektrisch zijn maar minimaal hybride, fietsplan voor medewerkers, investeren in zonnepanelen voor opwek eigen groene stroom in 2024.

Arbeidsomstandigheden

 • Investeren in onze werknemers 
 • Een veilige werkomgeving 
 • Mensenrechten respecteren 

Om onze bedrijfsvoering en de ontwikkeling van onze medewerkers te waarborgen, bieden we boeiende trainingen en loopbaanplanning aan. Zowel binnen ons bedrijf als bij onze leveranciers streven we naar optimale arbeidsomstandigheden, veiligheid en respect voor de mensenrechten. We verwachten van onze leveranciers dat ze zich houden aan de wet- en regelgeving omtrent personeelsbeleid en werkplekveiligheid. Indien een leverancier zich op deze gebieden niet verantwoordelijk gedraagt, dan beëindigen wij de samenwerking. 

Wij vinden het belangrijk om goede doelen te steunen en doneren jaarlijks aan een charitatieve instelling. Daarom hebben we ervoor gekozen om KWF te ondersteunen.

Als Zakenvriend helpt EMP Brandkeepers kanker terug te dringen door te investeren in topwetenschappers op het gebied van kanker. We geven een gevoel van steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving en inspireren medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen kanker terug te dringen.

Wil je meer weten over het Zakenvriendschap of onderzoek naar kanker? Kijk dan op:  www.kwf.nl/zakenvriend