Case Keune

Een samenwerking die uitblinkt

Keune, een familiemerk in professionele haarproducten met wereldwijde bekendheid in 85 landen, zocht een partner om hun marketingafdeling te ontzorgen en hun inkoopafdeling op specialistisch niveau te ondersteunen. Kwaliteit staat voorop. Niet alleen in hun haarproducten, maar juist ook in verpakkingen, drukwerk en offline campagnemateriaal. Dat is voor ons geen onbekend terrein!

Diensten
Printmanagement

 

Branche
Haarverzorging

 

Keune’s challenge

Bij EMP Brandkeepers brengen wij inkoop en marketing altijd samen. Zo ook bij Keune. Zij zochten naar een structurele oplossing waarbij de inkoopkennis in Europa werd vergroot én kennis op het gebied van offline marketing werd toegevoegd aan het team.

“Wij worden ontzorgt vanaf het moment van specificeren tot aan het moment dat de ze hier zijn afgeleverd. Ook de kennis die wij nu in huis hebben gehaald en de open communicatie vind ik erg fijn. EMP Brandkeepers is probleemoplossend, er is niks te gek of te moeilijk.”

Sandra Hoepel
Senior Buyer, Keune
Logo Keune

“Ik ervaar de samenwerking als heel prettig. Ten eerste zijn ze erg proactief en lopen ze op de zaken vooruit. Niets blijft onopgemerkt. Daarnaast is Robert ook een heel prettig persoon om mee samen te werken, zelfs het onmogelijke regelt hij.”

Lindsay Kievits
Marketeer, Zelfstroom
Logo Zelfstoom

“Door werk uit handen te nemen, omdat ze projectleider zijn van alle poststukken. Wij vragen en EMP Brandkeepers regelt de rest. Wij hebben niet altijd de kennis in huis, maar dankzij EMP Brandkeepers nu wel.”

Aline van Rossum
Campaign Lead, De Wijnbeurs
Logo de Wijnbeurs
EMP Brandkeepers contact

Creating success together

Wij ontzorgen de Keune inkoop- en marketingafdeling en realiseren hoge besparingen. Onze doordachte aanpak begon met het begrijpen van de DNA van Keune, dit deden we door intern te werken, hierdoor konden we behoeften identificeren en knelpunten aanpakken.

Tijdens een kick-off meeting, georganiseerd door de inkoop afdeling van Keune, presenteerden we onszelf als hun strategische offline communicatiepartner voor het hele marketingteam.

Terwijl het Keune Branding team de strategie bepaalt, verzorgen wij de traffic en productie van alle offline communicatiemiddelen. Door wekelijks een dag bij Keune te werken, blijven we nauw betrokken en zijn de lijntjes kort. Net een echte collega!

Ons eerste grote project was het Keune Brand Book. Bekijk hoe dit verliep. 

Het resultaat: meer met minder

  • Stabiele partnerrelatie tussen Keune en EMP Brandkeepers
  • Kostenbesparingen duidelijk gerapporteerd en beheerd
  • Dagelijkse ondersteuning van Keune´s marketing
  • Meer marketingactiviteiten met minder kosten
  • Gezamenlijke groei van business

Meet the team

Aan dit project hebben meegewerkt:

Martijn de Jong
“Blink uit in wat je doet”

Aida EMP Brandkeepers

Aïda Boomsma
“Ik werk graag met mensen
en ben altijd benieuwd
naar
wat mensen motiveert!”

Ronald EMP Brandkeepers

Ronald
“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”