Case KWF

Het QR-collectebord

In een wereld waarin digitaal betalen de norm wordt, zocht KWF Kankerbestrijding naar een vernieuwde collecte-aanpak. Er wordt namelijk steeds minder contant betaald. Al ruim driekwart van het betaalverkeer is met pinpas of smartphone. De oplossing? Het QR-collectebord! Een veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing. EMP, als vertrouwde partner van KWF, nam het gehele productie en logistieke proces uit handen. Lees in deze case hoe we dat hebben gerealiseerd.

Diensten
Printmanagement

 

Branche
Non-profit

 

Road to success

Naast de ontwikkeling en de productie van het duurzame QR-bord en al het bijbehorende collectemateriaal, lag de nadruk met name op het logistieke proces. Elke collectant dient een eigen QR-bord te ontvangen en een unieke QR-code sticker.

Er is een koppeling tot stand gebracht tussen de EMP Brandportal en met de IT-partner van KWF. Collectanten melden zich aan via kwfcollecte.nl. Hier wordt data omgezet in mailpacks in de Brandportal. Collectanten ontvangen hun unieke QR-code en collectemateriaal per post. Alle online opdrachten worden dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. Hierin hadden wij een ondersteunende rol.

“Wij worden ontzorgt vanaf het moment van specificeren tot aan het moment dat de ze hier zijn afgeleverd. Ook de kennis die wij nu in huis hebben gehaald en de open communicatie vind ik erg fijn. EMP Brandkeepers is probleemoplossend, er is niks te gek of te moeilijk.”

Sandra Hoepel
Senior Buyer, Keune
Logo Keune

“Ik ervaar de samenwerking als heel prettig. Ten eerste zijn ze erg proactief en lopen ze op de zaken vooruit. Niets blijft onopgemerkt. Daarnaast is Robert ook een heel prettig persoon om mee samen te werken, zelfs het onmogelijke regelt hij.”

Lindsay Kievits
Marketeer, Zelfstroom
Logo Zelfstoom

“Door werk uit handen te nemen, omdat ze projectleider zijn van alle poststukken. Wij vragen en EMP Brandkeepers regelt de rest. Wij hebben niet altijd de kennis in huis, maar dankzij EMP Brandkeepers nu wel.”

Aline van Rossum
Campaign Lead, De Wijnbeurs
Logo de Wijnbeurs
Brandportal EMP Brandkeepers
EMP Brandkeepers

Het resultaat

  • Een geautomatiseerd en daarmee efficiënt en foutloos proces voor KWF
  • Toepasbaar voor alle KWF-acties zoals Ren tegen kanker, Wandel tegen kanker, In actie voor kanker en In memoriam
  • Kostenbesparing door verminderde workload en lagere productiekosten
KWF ren tegen kanker

Meet the team

Aan dit project hebben meegewerkt:

Edwin EMP Brandkeepers

Edwin Jonkman
“EMP Brandkeepers staat voor vakmanschap en enthousiasme”

Peter Vermaak EMP Brandkeepers

Peter Vermaak
“Alles is mogelijk totdat het tegendeel bewezen is